Het Praathuis - The House of Talks

Het grootste & gezelligste postduiven forum van België & Nederland, waar "Duivensport een nog fijnere hobby is!" THUISBASIS van de DUIVENRUILCLUB!

Het is momenteel Ma Jul 26, 2021 3:05


Forumindex » FONDCLUBS & ORGANISATIES » NPO & AFDELINGSNIEUWS » NPO en AFDELINGEN


Plaats een nieuw onderwerp Dit onderwerp is gesloten. U kunt geen berichten wijzigen of nieuwe reacties plaatsen.  [ 56 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4
Auteur
Zoeken naar:
Bericht

Offline
Stamtafel asdoffer

Geregistreerd: Za Mei 09, 2009 18:31
Berichten: 3292
Woonplaats: Combinatie vd Bosch - Grolleman, Landgraaf

Bericht Geplaatst: Di Mei 28, 2013 9:22 
Omhoog  
Autopoule NU

27 Mei 2013

In het informatieboekje van de Afdeling heeft al enige informatie van de NU kunnen lezen. Daarbij stond onder anderen aangegeven dat er een auto zal worden vervlogen op Salbris en Perigueux.

 Profiel E-mail  

Offline
Stamtafel asdoffer

Geregistreerd: Za Mei 09, 2009 18:31
Berichten: 3292
Woonplaats: Combinatie vd Bosch - Grolleman, Landgraaf

Bericht Geplaatst: Ma Jun 24, 2013 9:05 
Omhoog  
Afspraken vluchten Nationaal programma

3 Juni 2013

Als bestuur willen we u wijzen op de gemaakte afspraken voor het inkorven van de vluchten van het Nationaal programma. Voor deze vluchten is afgesproken dat alle leden van Afdeling 9 verplicht zijn om in te korven bij een Nationaal Inkorfcentrum (NIC). Daarbij is ook afgesproken dat verenigingen die geen NIC zijn niet mogen inkorven.

Afgelopen weekend hebben we de eerste vlucht (Brive) van het Nationaal programma gehad. We hebben daarop geconstateerd dat niet alle verenigingen zich aan de gemaakte afspraken hebben gehouden. De betreffende verenigingen zijn daar inmiddels ook op aangesproken.

Als bestuur willen wij liefhebbers niet direct duperen met uitsluiting van het concours. Daarom hebben we besloten om op deze eerste vlucht, de duiven van de liefhebbers van verenigingen die geen NIC waren, nog niet uit te sluiten.

Namens het bestuur wil ik u nogmaals wijzen op de gemaakte afspraken van het inkorven op vluchten van het Nationale programma. De belangrijkste regel daarbij is dat alle duiven verplicht moeten worden ingekorfd bij een NIC. Daarnaast moeten alle vereniging die een NIC zijn toegekend ook handelen volgens de reglementen die gelden voor een NIC. Hiertoe behoren o.a. het verplicht gebruiken maken van de mandenlijsten, melden van de duiven via PV en het insturen van de D en W bestanden naar PV.

We willen u erop wijzen dat vanaf de eerst volgende vlucht van het Nationale programma de gemaakte afspraken door het bestuur zullen worden nageleefd. Dit betekend dat duiven die zijn ingekorfd bij verenigingen die geen NIC zijn niet meer zullen worden opgenomen in de uitslag. De betreffende duiven zullen administratief worden verwerkt als vrachtduif.

 Profiel E-mail  

Offline
Stamtafel asdoffer

Geregistreerd: Za Mei 09, 2009 18:31
Berichten: 3292
Woonplaats: Combinatie vd Bosch - Grolleman, Landgraaf

Bericht Geplaatst: Ma Jun 24, 2013 9:05 
Omhoog  
Diversen

14 Juni 2013

Op V17 St. Truiden is er door een fout op het vliegprogramma teveel vrachtgeld in rekening gebracht. Door een tikfout is er vijf cent per duif teveel in rekening gebracht. Onze wedvlucht penningmeester Henk Nijmeijer zal binnenkort via een verrekening het teveel geinde vrachtgeld terug betalen aan de verenigingen. De verenigingen worden verzocht het vrachtgeld te verrekenen met hun leden.

De NPO heeft ons aangeboden om een extravlucht te organiseren op de Dagfond. Dit naar aanleiding van het afgelasten van de eerste Dagfondvlucht Pithiviers. Voorwaarde aan een extra vlucht is wel dat deze uiterlijk in de eerste week van augustus zou worden gehouden. We hebben overwogen om hieraan gehoor te geven maar helaas is het om vervoer technische redenen niet mogelijk dit te organiseren. We zullen nog contact gaan opnemen met de NPO om een regeling te realiseren zodat de leden van onze Afdeling niet gedupeerd worden voor de Nationale kampioenschappen.

Op 18 mei jl. hebben wij u geïnformeerd dat de afspraken voor de Nationale kampioenschappen Dagfond en de Derby der Junioren zijn gewijzigd. Doordat de NPO onze gewenste splitsing heeft afgekeurd waren wij genoodzaakt om de puntenregeling voor de Nationale kampioenschappen terug te draaien naar welke wij in voorgaande jaren hanteerden. Op deze beslissing hebben wij enkele reacties ontvangen. Naar aanleiding van deze reacties hebben wij onze beslissing nogmaals besproken. Als bestuur zijn wij van mening dat de regeling voor de Nationale kampioenschappen jarenlang naar wens heeft gefunctioneerd. We zien dan ook geen reden om tijdens het seizoen de regeling te veranderen. Voor een nieuwe regeling staan wij open en zo nodig willen dit graag komende winter met u bespreken.

 Profiel E-mail  

Offline
Stamtafel asdoffer

Geregistreerd: Za Mei 09, 2009 18:31
Berichten: 3292
Woonplaats: Combinatie vd Bosch - Grolleman, Landgraaf

Bericht Geplaatst: Ma Jun 24, 2013 9:06 
Omhoog  
Niet op zondag afslaan en teletekst

Er zijn verenigingen in onze Afdeling die niet op zondag afslaan maar op maandag. Wanneer de duiven op een NPO-concours toch op zondag thuiskomen, verzoeken wij deze verenigingen om hun drie snelste duiven (die staan voor het NPO-concours) door te geven aan Wim Jacobs. Deze i.v.m. de teletekst vermeldingen. Graag naam liefhebber, lidnummer, ringnummer duif en tijd doorgeven via info@harjac.nl. Verenigingen die op zondag afslaan hoeven niets door te geven.

 Profiel E-mail  

Offline
Stamtafel asdoffer

Geregistreerd: Za Mei 09, 2009 18:31
Berichten: 3292
Woonplaats: Combinatie vd Bosch - Grolleman, Landgraaf

Bericht Geplaatst: Ma Jun 24, 2013 9:06 
Omhoog  
Extra labels Dagfond

Voor de dagfondvluchten Blois en Chateauroux gebruiken wij in onze Afdeling speciale mandenlabels. Nu zijn er verenigingen die te weinig labels in voorraad hebben voor Chateauroux. Verenigingen kunnen labels bij bestellen via ondergetekende. Via secretaris@afdeling9.nl kunnen tot en met dinsdag 25 juni a.s. dagfond labels worden bijbesteld. De labels worden dan volgende week met de uitslagen afgeleverd.

 Profiel E-mail  

Offline
Stamtafel asdoffer

Geregistreerd: Za Mei 09, 2009 18:31
Berichten: 3292
Woonplaats: Combinatie vd Bosch - Grolleman, Landgraaf

Bericht Geplaatst: Di Nov 26, 2013 13:25 
Omhoog  
Informatie n.a.v. ALV Afdeling 9 31 oktober jl.

Hierbij willen wij u kort informeren over de belangrijkste zaken die besproken zijn tijdens de onlangs gehouden Algemene Ledenvergadering van de Afdeling. We informeren u alleen over de belangrijkste zaken en die het meest interessant zijn voor de leden.

In eerste plaats het Vliegprogramma 2014. Dit is aangenomen conform voorstel van het bestuur. Daarnaast is ook het voorstel van Kring 1 voor meer africhtingsvluchten voor de Jonge duiven aangenomen. Hoe de africhtingsvluchten eruit gaan zien is nog niet bekend. Er zal een plan worden gemaakt dat komende winter verder wordt besproken. Tijdens de Algemene ledenvergadering van de NPO is het voorstel om de Nationale Derby der Junioren te verplaatsen naar 13 september aangenomen. Dit houdt voor ons programma in dat er een extra Jonge duivenvlucht gepland wordt bij de eerste tour Jonge duiven. Door deze wijziging bestaat de tweede tour Jonge duiven uit één vlucht met twee nachten mand.

In onze Algemene Ledenvergadering werd verder het invoeren van de vrachtduiven geëvalueerd en er werd gesproken over een oplossing (niet meer 1 uitslag van de hele Afdeling) voor de Nationale kampioenschappen op de Dagfond. Hierover is afgesproken dat we gaan onderzoeken wat er allemaal mogelijk is. Tijdens de Algemene ledenvergadering van volgend voorjaar zullen er beslissingen worden genomen hoe wij het willen invoeren vanaf het seizoen 2014.

Als laatste willen wij u informeren over de voortgang van het klimaatonderzoek van onze containers. Albert Winkel was in ons midden om ons over de meetresultaten van afgelopen seizoen te informeren. Albert informeerde ons eerst over wat er allemaal al was gemeten en al aan aanpassingen was verricht. De belangrijkste aanpassing is geweest dat de luchtinvoer voorin de container van de zijkant naar het dak is verplaatst. Daarnaast hebben wij het aantal duiven per mand verlaagd naar 25.

Albert presenteerde ons eerst de gemeten luchtsnelheid in de containers. Voordat de laatste aanpassingen aan onze containers zijn verricht hadden onze containers een lucht invoersnelheid (kuub per uur) van 0 tot 2,5 voorin de container en een snelheid van 1 tot 8 in het achterste gedeelte. Dit leverde samen 5 luchtverversingen per uur op. Door de aanpassingen zijn deze snelheden verbeterd. Voorin de container worden nu snelheden gemeten van 4,5 tot 12 en achterin de container snelheden van 5 tot 17. Daarmee wordt nu de lucht 14 keer per uur ververst. Dit is bijna het drievoudige maar nog niet het gewenste resultaat. Dat er ten opzichte van vorig jaar verschillen zijn heeft mogelijk ook te maken met de manier van meten. Denk daarbij aan verschillen zoals direct meten na het aanzetten van het ventilatiesysteem of pas meten na een half uur als het hele systeem al is warm gedraaid, metingen verrichten met volle accu’s of halfvolle accu’s etc.. Bij het uitvoeren van de laatste metingen is gebleken dat dit alles nogal grote invloed kan hebben. Er zal hierin nog verder onderzoek moeten worden uitgevoerd. Het is op dit moment niet duidelijk of het e.e.a. ook invloed heeft gehad bij de metingen aan onze containers. Met uitzondering van container 11 zijn de meetresultaten redelijk gelijkwaardig. Waarom de metingen in containers 11 achterblijven wordt onderzocht om verholpen te worden zodat volgend seizoen alle containers gelijk zijn.

Naast de luchtsnelheden is er ook op enkele vluchten het klimaat in container 7 gemeten. Tijdens de vluchten met de oude duiven komt er Delta T naar voren die niet boven de 10 uitkomt. Helaas beschikken we niet over meetgegevens van vorig jaar die zijn te vergelijken. Er zijn ook twee jonge duivenvluchten gemeten. Deze vluchten waren wel enigszins vergelijkbaar met vorig jaar. Hieruit blijkt dat het klimaat in de container een kleine winst heeft geboekt met de genomen aanpassingen.

Wanneer we alles op een rijtje zetten moeten we vaststellen dat we op dit moment nog geen harde conclusies kunnen trekken. Het lijkt dat we op de goede weg zijn maar doordat het e.e.a. niet zuiver met elkaar te vergelijken is hebben we geen eerlijk verhaal. Wel staat vast dat er nog steeds (ondanks dat de luchtinvoer bijna is verdrievoudigt) een onbalans is in de in en uitgaande luchtstroom. Tevens is in de container een ongelijkmatige invoer geconstateerd en worden de gewenste 30 verversingen per uur nog niet gehaald.

We hadden gehoopt met de genomen maatregelen meer resultaat te behalen. Helaas is dat op dit moment nog niet zo. In de vergadering wordt afgesproken dat we verder gaan met het onderzoek om de containers te verbeteren. Het bestuur zal kijken wat mogelijk is binnen de financiële middelen om nog tot betere resultaten te komen. We houden u op de hoogte over de verdere voortgang.

 Profiel E-mail  

Offline
Stamtafel asdoffer

Geregistreerd: Za Mei 09, 2009 18:31
Berichten: 3292
Woonplaats: Combinatie vd Bosch - Grolleman, Landgraaf

Bericht Geplaatst: Di Jan 14, 2014 14:15 
Omhoog  
Opgave vergadering Organisatie Ontwikkeling 23 januari a.s.

10 Januari 2014

Op dit moment hebben zich nog lang niet alle verenigingen aangemeld voor de verenigingsvergadering van 23 januari a.s. Als bestuur willen wij u er nogmaals op wijzen dat dit een belangrijke bijeenkomst is. U wordt geïnformeerd over de toekomst van de duivensport. Wanneer u niet aanwezig bent weet u niet wat u de komende jaren aan veranderingen kunt verwachten. U hebt via deze informatiebijeenkomst de kans om mee te praten. Als u geen gehoor geeft aan deze bijeenkomst bent u aan een ander overgeleverd en kunt u niet anders dan de toekomstige wijzigingen binnen de duivensport accepteren.

We verzoeken de verenigingen die zich nog niet hebben opgegeven dringend om dit alsnog, voor woensdag 15 januari a.s., te doen. Ook graag bericht wanneer u als vereniging niet aanwezig zult zijn. Wanneer er in uw verenigingen leden zijn die deze avond graag willen bijwonen is dat mogelijk. Deze leden worden verzocht zich ook aan te melden en zijn dan van harte welkom. U kunt zich aanmelden via secretaris@afdeling9.nl Alvast bedankt voor uw medewerking.

 Profiel E-mail  

Offline
Stamtafel asdoffer

Geregistreerd: Za Mei 09, 2009 18:31
Berichten: 3292
Woonplaats: Combinatie vd Bosch - Grolleman, Landgraaf

Bericht Geplaatst: Ma Mrt 17, 2014 21:56 
Omhoog  
Inleveren hoklijsten

9 Maart 2014

Zoals elk jaar worden voor 1 april de hoklijsten ingeleverd. Willen de secretarissen van de verenigingen het exemplaar dat bestemd is voor de Afdeling inleveren bij de Kringconcoursleider van hun Kring. Dit betekend dat de verenigingen van Kring 1 de hoklijsten moeten inleveren bij Gerrit Leus, de verenigingen van Kring 2 bij Jurgen ten Asbroek en de verenigingen van Kring 3 bij Wim Jacobs. Alvast bedankt voor jullie medewerking.

 Profiel E-mail  

Offline
Stamtafel asdoffer

Geregistreerd: Za Mei 09, 2009 18:31
Berichten: 3292
Woonplaats: Combinatie vd Bosch - Grolleman, Landgraaf

Bericht Geplaatst: Di Apr 08, 2014 9:52 
Omhoog  
U kunt zich weer aanmelden als lid van de Midfondclub van Afdeling 9. Het lidmaatschap bedraagt slechts € 5,00 per NPO-lidnummer. Hiervoor kan men deelnemen aan 7 prachtige concoursen, waarop tal van grote prijzen zijn te winnen. Voor een deel zelfs gratis.

Enkele voorbeelden: € 200,00 en € 100,00 contant. Op plaats 50 per kring een gratis zak voer. Gratis geldprijzen voor de eerste drie jaarlingen en een rollade voor de eerste 5 aangewezen duiven in de afdelingsuitslag. Verder nog levensmiddelenmanden, verschillende vleesprijzen, duivenvoer, etc. De afdelingshoofdprijzen plus attractieprijzen zijn gegarandeerd. De kringprijzen gaan af naar inleg. Bij niet-voltekening wordt het gezette bedrag uitgekeerd.

Naast het lidmaatschap kan men tevens Derby's opgeven voor de jaarlijkse Derbyvlucht op 14 juni (M24) Nanteuil le Haudouin (reserve M28). De kosten hiervan zijn € 0,50 per duif en hiervan komt € 0,45 weer beschikbaar voor prijzen. Hoofdprijs € 100,00, € 75,00, € 50,00, € 25,00 en de rest naar inleg van blokjes van € 10,00.

De gewonnen kampioenschappen en natura- cq. geldprijzen zullen worden uitgereikt op zaterdag 27 september 2014 in het clublokaal van PV Onze Sport, te Haaksbergen. Alle prijswinnaars en kampioenen ontvangen hiervoor t.z.t. een persoonlijke uitnodiging.

Wordt dus allen lid van onze schitterende Midfondclub!

Opgave mogelijk via de secretaris van uw vereniging. Hij/zij heeft per mail de benodigde informatie hiervoor ontvangen. Opgaveformulieren moeten door de verenigingen uiterlijk 27 april a.s. zijn ingeleverd.

 Profiel E-mail  

Offline
Stamtafel asdoffer

Geregistreerd: Za Mei 09, 2009 18:31
Berichten: 3292
Woonplaats: Combinatie vd Bosch - Grolleman, Landgraaf

Bericht Geplaatst: Di Apr 08, 2014 9:52 
Omhoog  
Op maandag 28 april a.s. is er een extra NPO ledenvergadering waarin belangrijke besluiten worden genomen over de toekomst (Organisatie Ontwikkeling) van de duivensport. Als bestuur willen wij graag voorafgaande aan deze vergadering met onze leden in overleg zodat wij tijdens de NPO ledenvergadering de mening van de leden van Afdeling 9 naar voren kunnen brengen. Wij zullen daarom op donderdag 24 april a.s. een extra Ledenvergadering houden. Deze zal worden gehouden in Zaal Assink te Hengevelde.

Bij deze nodigen wij alle verenigingen van Afdeling 9 uit om op onze ledenvergadering aanwezig te zijn. De agenda voor deze vergadering volgt zo spoedig mogelijk. Informatie van de NPO Ledenvergadering kunt u vinden via de site van de NPO.

 Profiel E-mail  


Bericht Geplaatst: Vr Okt 03, 2014 8:56 
Omhoog  
Actie tegen komst hoogspanningsmasten Doetinchem-Wesel

Als bestuur van Afdeling 9 vragen wij u medewerking aan het volgende. De overheid is voornemens om van Doetinchem naar het Duitse Wesel hoogspanningsmasten te gaan plaatsen. Deze masten zullen onze Afdeling dwars doorkruisen en zijn ca.70 meter hoog. Met de komst van deze masten lopen wij als duivenmelkers een groot risico om duiven kwijt te raken doordat ze tegen de draden zullen vliegen.

Het bestuur vraagt onze leden dan ook om de actie “380 kv ondergronds” tegen de komst van deze hoogspanningsmasten te steunen. U kunt dit doen op de volgende manieren. Als eerste kunt u deelnemen aan de online petitie. Deze treft u via deze link.http://inachterhoek380kvondergronds.petities.nl Verder vragen wij u deel te nemen aan de handtekening actie. Meer informatie kunt u vinden op de site http://www.achterhoekvoor380kvondergronds.nl

We rekenen op uw massale medewerking. Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Afdeling 9 Oost-Nederland

  
Berichten weergeven van de afgelopen:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Dit onderwerp is gesloten. U kunt geen berichten wijzigen of nieuwe reacties plaatsen.
Pagina 4 van 4  [ 56 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4

Ga naar:  


Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers

U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
U mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
U mag uw berichten niet wijzigen in dit forum
U mag uw berichten niet verwijderen in dit forum
U mag geen bijlagen plaatsen in dit forum
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group :: Style based on FI Subice by phpBBservice.nl :: Alle tijden zijn UTC + 1 uur [ Zomertijd ]
Vertaald door phpBBservice.nl.