Het Praathuis - The House of Talks

Het grootste & gezelligste postduiven forum van België & Nederland, waar "Duivensport een nog fijnere hobby is!" THUISBASIS van de DUIVENRUILCLUB!

Het is momenteel Di Feb 25, 2020 17:21


Forumindex » FONDCLUBS & ORGANISATIES » NPO & AFDELINGSNIEUWS » NPO en AFDELINGEN


Plaats een nieuw onderwerp Reageren op dit onderwerp  [ 2 berichten ] 
Auteur
Zoeken naar:
Bericht


Bericht Geplaatst: Wo Mrt 02, 2016 18:26 
Omhoog  
Het NPO-bestuur heeft de voormalige NPO-bestuurders, de heren Van der Aa, De Jong, Kokke, Laan en De Vries in 2012 persoonlijk aansprakelijk gesteld voor de geleden en te lijden schade inzake het contract met PigeonVillage. Het huidige NPO bestuur deelt bij monde van voorzitter Dirk Buwalda mede dat de aansprakelijkheidstelling jegens de oude NPO-bestuurders onvoorwaardelijk wordt ingetrokken aangezien er geen sprake is gebleken van gevoerd wanbeleid. De jarenlange discussie die heeft geleid tot diverse gerechtelijke procedures is nu ten einde.

De discussie vond haar oorsprong in 2009 toen het aanbod tot overname van Compuclub, mede door de hoge daaraan verbonden personeelskosten, in 2010 werd afgewezen.

In 2010 zijn Rekenbureaus officieel uitgenodigd tot het uitbrengen van offertes voor het nationale rekenen, waarbij uiteindelijk drie rekenaars een offerte hebben ingediend. De commissie die deze offertes heeft beoordeeld, kwam eind 2010 unaniem tot de conclusie dat PigeonVillage de beste aanbieding had en bracht dit advies uit aan het NPO-bestuur. Deze volgde het advies van de commissie op en sloot in februari 2011 het contract, wat binnen haar statutaire bevoegdheden lag,met PigeonVillage. Gedurende de Algemene Ledenvergadering van juni 2011 werd het NPO bestuur geheel vervangen door een nieuw bestuur.

Vanaf het aantreden in 2011 tot en met 2014 hebben gesprekken tussen NPO bestuur en PigeonVillage over interpretaties van de uitvoering van het contract geleid tot gerechtelijke procedures tot de arbiter aan toe. In het voorjaar 2015 is in de uitspraak van de arbiter de NPO in het ongelijk gesteld. Gedurende het najaar 2015 heeft het NPO-bestuur, op aandringen van de kiesmannen, een schikking getroffen met PigeonVillage.

Het huidige NPO-bestuur heeft bij monde van zijn voorzitter en in aanwezigheid van zijn voorganger, Albert de Jong, en van zijn beoogde opvolger Maurice van der Kruk op 26 februari, verklaard dat, gelet op het bovenstaande, de persoonlijke aansprakelijkheden van de voormalige bestuursleden, hierboven genoemd, onvoorwaardelijk zijn ingetrokken en maakt hiermee de weg vrij voor het nieuwe bestuur. Namens de voormalige bestuurders heeft oud-voorzitter Albert de Jong dit geaccepteerd. Tevens heeft Maurice van der Kruk de intentie uitgesproken dat hiermee de bestuurlijke aansprakelijkheidstellingen tot het verleden behoren.

  

Offline
Stamtafel asdoffer
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: Do Jan 15, 2009 21:20
Berichten: 3319
Woonplaats: Tuk

Bericht Geplaatst: Wo Mrt 02, 2016 18:55 
Omhoog  
De leden waren en blijven de klos.
NIEUW BESTUUR LET GOED OP DE KLEINE LETTERTJES.

_________________
Geniet van het leven.Er is meer dan duiven!

 Profiel E-mail  
Berichten weergeven van de afgelopen:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Reageren op dit onderwerp
Pagina 1 van 1  [ 2 berichten ] 

Ga naar:  


Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers

U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
U mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
U mag uw berichten niet wijzigen in dit forum
U mag uw berichten niet verwijderen in dit forum
U mag geen bijlagen plaatsen in dit forum
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group :: Style based on FI Subice by phpBBservice.nl :: Alle tijden zijn UTC + 1 uur [ Zomertijd ]
Vertaald door phpBBservice.nl.