Het Praathuis - The House of Talks

Het grootste & gezelligste postduiven forum van België & Nederland, waar "Duivensport een nog fijnere hobby is!" THUISBASIS van de DUIVENRUILCLUB!

Het is momenteel Ma Mrt 25, 2019 11:40


Forumindex » FONDCLUBS & ORGANISATIES » NPO & AFDELINGSNIEUWS » NPO en AFDELINGEN


Plaats een nieuw onderwerp Dit onderwerp is gesloten. U kunt geen berichten wijzigen of nieuwe reacties plaatsen.  [ 65 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5
Auteur
Zoeken naar:
Bericht

Offline
Stamtafel asdoffer

Geregistreerd: Za Mei 09, 2009 18:31
Berichten: 3292
Woonplaats: Combinatie vd Bosch - Grolleman, Landgraaf

Bericht Geplaatst: Vr Mei 10, 2013 19:58 
Omhoog  
Geen jaarlingen t/m St. Vincent


Sportvrienden,

Bij deze willen we u wijzen op de berichtgeving van de NPO. Tot en met het weekend van St. Vincent mogen er geen jaarlingen worden ingekorfd op de marathon vluchten.

 Profiel E-mail  

Offline
Stamtafel asdoffer

Geregistreerd: Za Mei 09, 2009 18:31
Berichten: 3292
Woonplaats: Combinatie vd Bosch - Grolleman, Landgraaf

Bericht Geplaatst: Di Mei 28, 2013 9:08 
Omhoog  
Autopoule NU: Salbris en Perigueux


Sportvrienden,

Gaarne willen uw aandacht vragen voor de autopoule welke georganiseerd wordt door de Noordelijke Unie. Op de wedvluchten E23 vanaf Salbris (sector 3) / Sens (sector 4) en A25 vanaf Périgueux (sector 3) / Ruffec (sector 4) wordt er een auto, merk Citroen type C1 – 3 deurs 1.0i Attraction met een waarde € 8.640,00 vervlogen in het totale NU concours mits de waarde van de auto voltekend is. De auto wordt per serie-2 vervlogen.

 Profiel E-mail  

Offline
Stamtafel asdoffer

Geregistreerd: Za Mei 09, 2009 18:31
Berichten: 3292
Woonplaats: Combinatie vd Bosch - Grolleman, Landgraaf

Bericht Geplaatst: Di Mei 28, 2013 9:09 
Omhoog  
Melden Brive


Sportvrienden,

Morgenavond zal de inkorving van de eerste marathon vlucht zijn, namelijk Brive. De vlucht vanuit Brive heeft niet de titel van nationaal concours, maar telt natuurlijk wel mee voor de Noordelijke Unie en Afdeling. Aangezien het geen nationale vlucht is, is er ook geen meldverplichting bij Pigeon Villlage. Wel dienen de duiven bij de afdeling gemeld te worden!

 Profiel E-mail  

Offline
Stamtafel asdoffer

Geregistreerd: Za Mei 09, 2009 18:31
Berichten: 3292
Woonplaats: Combinatie vd Bosch - Grolleman, Landgraaf

Bericht Geplaatst: Di Nov 26, 2013 13:24 
Omhoog  
Verslag Jeugddag 2013

Sportvrienden,

Afgelopen vrijdagavond 1 november 2013 mochten wij onze kampioenen huldigen. Deze huldiging vond plaats in het duivensportcentrum te Apeldoorn. Het was voor de dertiende keer dat dit gedaan mocht worden. Ook hier is te merken dat het ledenbestand krimpt. Maar dat kan niet verhinderen dat wij toch proberen om het voor de jeugd een fijne en gezellige avond te laten worden. Als commissie gaan we niet alleen de kampioenen huldigen maar, proberen we na het seizoen ook met spelletjes een competitie aan te gaan. We konden deze avond dan ook gaan kijken of de meegekomen ouders/ vrienden, meer kennis van zaken had dan de jeugd.

Na koffie met gebak werd de opening van deze avond zoals gebruikelijk door onze voorzitter Hans Bruggeman verzorgd en die was ook tevens de man welke kenbaar maakte wat er steeds ging gebeuren. Na de opening werden er eerst twee rondjes bingo gedaan om een beetje los te komen van de reis, met natuurlijk prijzen voor de duivensport. Het waren wel heel spannende rondes en het was dan ook muisstil. Na dit was dan ook het moment om de onderdeelkampioenen te huldigen met een mooie diploma waar alles per onderdeel op vermeld stond. Ieder jaar word er door de commissie weer gekeken naar een andere uitvoering hiervan. Deze uitreiking hebben de heren Jan van Gent en Roel den Dulk, vertegenwoordigers van onze afdeling, op zich genomen. Tussendoortjes werden in de vorm van warme hapjes veelvuldig uitgedeeld.

Toen nam Tanja van Holland het stokje over en ging met zowel ouderen als de jeugd een competitie aan d.m.v het spelletje petje op, petje af. De ouders en de jeugd moesten met de ruggen naar elkaar toe staan, dit om voorzeggen van jeugd naar ouder te voorkomen. Dat dit wel goed was opgemerkt door Tanja, bewees dan ook wel dat de meeste van alle ouders het van de jeugd had verloren. De vragen begonnen makkelijk, maar o wee toen ze pittiger werden, kwam de jeugd dan ook sterk naar voren. (ouders vraag maar meer aan de jongere garde, wie weet kan het nog wat opleveren.) Hierna was er een miniforum met de langst blijvende van petje op petje af. Want die wisten natuurlijk alles goed.

Na een korte pauze waarin men wat kon bijpraten, was het nog een keer tijd voor de bingo. Dat ze nu ongeduldiger waren dan aan het begin was omdat er iets spannends stond te gebeuren. Dit was niet dat de generaal kampioenen gehuldigd werden, maar er werd een bon voor een jonge duif van onze nationale jeugd hokkampioen Marco van Doorn verloot. Dit omdat het voor de laatste keer is en hij vanaf volgend jaar bij de senioren gaat meedoen. Door deze geste hoopte hij dat het volgend jaar overgenomen wordt door een ander jeugdlid die voor het laatste jaar jeugdlid is. Hij zou het leuk vinden als dit een nieuwe traditie ging worden. Deze bon voor jonge duif werd gewonnen door W.J. van Weeghel uit Wezep welke volgend jaar voor het laatst mee gaat doen bij de jeugd. (dus wie weet?).

Maar waar het deze avond uiteindelijk om ging was het huldigen van onze generaal kampioenen. Bijna alle kampioenen waren aanwezig wat door de commissie dan ook bijzonder werd gewaardeerd. Want het is ook niet niks om hier bij te horen. Ook deze uitreiking werd verzorgd door de afgevaardigden van onze afdeling. En ze gingen daarna ook met hen op de foto. Als laatste werd er door de sponsoren Beyers via Dick de Leeuw en de Driesprong uit Kesteren nog een fors pakket met duiven artikelen aangeboden, om daarna met een woord van dank door onze voorzitter een ieder een goede reis naar huis te wensen en een goed seizoen 2104. Hierna bedankte Jan van Gent namens de afdeling de jeugd voor de komst en de commissie voor het slagen van de avond.

Namens de Jeugdcommissie Afdeling 8

 Profiel E-mail  

Offline
Stamtafel asdoffer

Geregistreerd: Za Mei 09, 2009 18:31
Berichten: 3292
Woonplaats: Combinatie vd Bosch - Grolleman, Landgraaf

Bericht Geplaatst: Di Apr 08, 2014 9:51 
Omhoog  
Sportvrienden,

Zoals jullie hopelijk weten, zal op 28 april een extra NPO vergadering zijn waar een aantal belangrijke beslissingen genomen zullen worden. Onder andere zal over het nationaal vliegprogramma gestemd worden. We vinden dit dusdanig belangrijk dat we gemeend hebben om een extra Afdelingsvergadering te organiseren om de visie van de verenigingen mee te kunnen nemen. Deze zal worden gehouden op donderdag 24 april 2014 in het duivensportcentrum gelegen aan de Pr. Beatrixlaan 240 te Apeldoorn. De aanvang van de vergadering is 20.00 uur. Hoewel het kort dag is, hopen we dat alle verenigingen vertegenwoordigd zullen zijn en dat u de stukken ook met uw leden bespreekt.

 Profiel E-mail  
Berichten weergeven van de afgelopen:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Dit onderwerp is gesloten. U kunt geen berichten wijzigen of nieuwe reacties plaatsen.
Pagina 5 van 5  [ 65 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers

U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
U mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
U mag uw berichten niet wijzigen in dit forum
U mag uw berichten niet verwijderen in dit forum
U mag geen bijlagen plaatsen in dit forum
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group :: Style based on FI Subice by phpBBservice.nl :: Alle tijden zijn UTC + 1 uur [ Zomertijd ]
Vertaald door phpBBservice.nl.